Lessen

Wat bieden wij

Bij klassiek ballet is een ballerina in staat om met de juiste techniek haar elegantie en emotie te tonen met de juiste muzikaliteit  in een klassieke dans. Wij willen door onze lessen elke leerling de kans geven zich te ontplooien tot een gracieuze ballerina.


Vanaf onze kleuterballet klas worden de pasjes benoemd en op een speelse wijze uitgelegd en aangeleerd. Er wordt dan al gebruik gemaakt van de Franse terminologie. Zo geraken de kinderen van kleinsaf vertrouwd met deze termen.


Tijdens lessen wordt er meestal begonnen met opwarmingen op de grond, gevolgd door opwarmingen aan de barre. Klassiek ballet aan de barre worden vooral de voet-, kuit- en beenspieren getraind om blessures te voorkomen en de juiste technieken onder de knie te krijgen.

Hierna volgen in de zaal, los van de barre, snelle en langzame combinaties van passen, met de namen allégro (snel), adagio (langzaam) en op de diagonaal bijvoorbeeld snel draaien en springen die de les klassiek ballet afsluiten.Klassiek Ballet.Jazz Ballet/ Moderne dansJazzballet, ook wel  jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar gebaseerd is op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).  Jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van  jazzballet is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazzelementen.


Bij moderne dans besteden we aandacht aan moderne danstechnieken zoals de, Lester Horton-techniek  (die geïnspireerd is op de Indiaanse danstechnieken),  de Graham-techniek (hier dient het middenrif als startpunt voor alle dansbewegingen, wat zijn uiting vindt in ‘contraction’ en ‘release’) en grondtechnieken.


PointesPointes kan in onze school gevolgd worden vanaf het zesde leerjaar (11 jaar). Pointes is een term uit klassiek ballet waarbij men op de tippen van de danst.  Daarvoor worden speciale satijnen schoenen gebruikt met een verharde teen en een sterke leren onderzool. Tijdens deze lessen werken we op de versteviging van de voeten en de versoepeling van het schoeisel die nodig zin om dee gracieuze dansvorm te kunnen uitvoeren.

Proeflessen

 
 
 
 

Heb je ook een leuke toekomstige ballerina in huis?  Vanaf 4 jaar kan je bij ons terecht.

Schrijf je nu in voor een gratis proefles via onderstaand formulier.  Vermeld je naam, geboortedatum, schoolgraad en eventuele danservaring.  Wij contacteren je dan om in de juiste groep een proefles te komen volgen.


Wat te dragen?

Voor de proefles raden we gemakkelijke, strakke kledij met sokjes aan.  Indien je beslist leerling te worden van onze balletschool kan je overgaan tot de aankoop van het schooluniform (democratische prijzen).  Tijdens de tweede inschrijvingsdag op zondag 29 augustus om 15u30 kan je alvast het schooluniform komen passen. Op deze manier verliezen de leerlingen niet teveel  van hun eerste lestijd.


Al eerder kennismaken?

Op zondag 29 augustus om 15u30 organiseren we een tweede inschrijvingsdag aan de balletzaal waar we elkaar kunnen ontmoeten.  Op zondag 5 september 2021 kan u een impressie krijgen van onze school tijdens ons jaarlijkse optreden 'Peter Pan' in Cultuurhuis Het Loo om 16u. Tickets op aanvraag nog verkrijgbaar.