Lessen

Proeflessen

Heb je ook een leuke toekomstige ballerina in huis? Vanaf 4 jaar kan je bij ons terecht.

Wanneer? 

Deze vind plaats  de eerste les van september in de groepen waar nog plaats is. 

Graag hiervoor een voorinschrijving.  Neem hiervoor even contact  met ons op via 'contactformulier' op deze site of info@looise-balletfabriek.be om de juiste dag en uur te kennen voor de kandidaat leerling.

Wat te dragen?


voor de proefles raden we gemakkelijke, strakke kledij met sokjes aan. Indien je beslist leerling te worden van onze balletschool kan je overgaan tot de aankoop van het verplichte schooluniform aan democratische prijzen.

Deze kan je al komen passen tijdens de inschrijvingsdagen op zondag 26 juni tussen 13u15 en 15u of zondag 28 augustus tussen 10u30 en 12u.

Wanneer de ballerina dan beslist zich in te schrijven moet dit al niet meer gebeuren en verliezen de leerlingen niet teveel lestijd. 

Wat bieden wij

Klassiek Ballet

Bij Klassiek Ballet is een ballerina in staat om met de Juiste  techniek haar elegantie en emotie te tonen met de juiste muzikaliteit in een klassieke dans. Wij willen door onze lessen elke leerling de kans geven zich te ontplooien tot een gracieuze ballerina.


Vanaf onze kleuterballet klas worden de pasjes benoemd en op een speelse wijze uitgelegd en aangeleerd. Er wordt dan al gebruik gemaakt van de Franse terminologie. Zo geraken de kinderen van kleinsaf vertrouwd met deze termen.


Tijdens lessen wordt er meestal begonnen met opwarmingen op de grond, gevolgd door opwarmingen aan de barre. Klassiek ballet aan de barre worden vooral de voet-, kuit- en beenspieren getraind om blessures te voorkomen en de juiste technieken onder de knie te krijgen. Hierna volgen in de zaal, los van de barre, snelle en langzame combinaties van passen, met de namen allégro (snel), adagio (langzaam) en op de diagonaal bijvoorbeeld snel draaien en springen die de les klassiek ballet afsluiten.

Jazz Ballet / Moderne dans

Jazzballet, ook wel jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar gebaseerd is op populaire muziek zoals jazz. rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy - veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen). Jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van jazzballet is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de kenmerkende authentieke • azzelementen. Bij moderne dans besteden we aandacht aan moderne danstechnieken zoals de, Lester Horton-techniek (die geïnspireerd is op de Indiaanse danstechnieken), de Graham-techniek (hier dient het middenrif als startpunt voor alle dansbewegingen, wat zijn uiting vindt in 'contraction' en 'release') en grondtechnieken.

Pointes

Pointes kan in onze school gevolgd worden vanaf het zesde leerjaar (11 jaar). Pointes is een term uit klassiek ballet waarbij men op de tippen van de danst. Daarvoor worden speciale satijnen schoenen gebruikt met een verharde teen en een sterke leren onderzool. Tijdens deze lessen werken we op de versteviging van de voeten en de versoepeling van het schoeisel die nodig zin om dee gracieuze dansvorm te kunnen uitvoeren.