Over ons

About Us

"Ballet is a passion, an addiction, a sometimes obsession, a lifestyle, a discipline, an art!"

Dansdocent

Op 8 jarige leeftijd begon Bie bij de toemalige Lummense gemeentelijke balletschool.  Al snel werd duidelijk dat ze meer wilde en stapte over naar de balletschool van Joseé Nicola te Diest waar ze van wijlen Joseé Nicola zelf nog les kreeg.  Zij volgde het Russische systeem.  Op 14 jarige leeftijd vervolmaakte zij zich in het R.A.D. (Royal Academy of Dance) in de balletschool van Cox in Hasselt.  Het was dan later een plezier om te assisteren in de balletschool van de Cubaanse Naomie Sanchez.  Na het volgen van Jazzballet bij Monique Claessens in Hasselt en de vele workshops van o.a. Jack Delsing en Fred Benjamin (USA) was het al snel duidelijk dat het kunnen doorgeven van deze fijne danservaring aan kleine kinderen een groot festijn zou zijn.  Daarom volgde ze ook nog de opleiding Jazzdans initiator via Bloso (Sport vlaanderen) en gaf ze jazzballet in Heusden en Koersel.

Leerplan

Dansfederatie

Sportraad

Samenwerking

Crazy Gym

Er zijn vele 'strekkingen' in het klassiek ballet.  Wij volgen het leerplan van het 'Deeltijdskunstonderwijs'.  Dansinititatie. Algemene artistieke bewegingsleer en artistieke training. Klassieke dans en artistieke training

Onze balletschool is aangesloten bij de erkende dansfederatie  'Fedes'.

Onze balletschool is aangesloten bij de gemeentelijke sportraad van Tessenderlo.

Dat ook keurturnen de noodzaak ziet in de afgewerkte en gracieuze houding van een ballerina laat zich ook vertalen in de   samenwerking tussen de Looise Balletfabriek en de turnclub  'Crazy   Gym' uit Tessenderlo.